המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט

The Academic College Levinsky-Wingate

Two polar-opposite academic institutions merged—without a clue about their shared story. We found it: “Learning in Motion”.

את המרכז האקדמי לוינסקי וינגייט פגשנו לאחר מהלך של איחוד בין שתי המכללות.

 

במבט ראשון החיבור בין שתי מכללות – מכללת לווינסקי ומכללת ווינגייט – נראה לא רק מאתגר אלא כסוג של אילוץ.

 

לימוד וחקירת עומק העלו תחושה כי רב השונה על הדומה. ואילו המכנה המשותף בין 2 מומסדות החינוך נתפס ככזה שמוליד מספר מצומצם וסופי של פתרונות אקדמיים אפשריים דוגמת ״מוזיקה ותנועה״, ״חינוך גופני וחינוך מיוחד״, וכדומה.

הפיצוח

 

למרות ההתייחסות אל האיחוד כאל אילוץ, למדנו שקיימת משאלה בקרב רוב מובילי המרכז האקדמי להוביל אג׳נדה חדשה בעולם הפדגוגיה והלמידה.

פה הבנו שהאיחוד הזה יכול לשמש דווקא הזדמנות. כאשר מתבוננים לא ב״קומודיטי״ אלא בעולם הפדגוגי הערכי – רואים אידיאולוגיה משותפת. הסטת הזרקור מ״מה לומדים ומה מלמדים״ אל עבר ״כיצד מלמדים וכיצד אנחנו מאמינים שאנשים לומדים״ מובילה אותנו לזירה מעניינת ששמה ״למידה בעזרת התנסות״.

גם לוינסקי וגם וינגייט מקדמים אג׳נדה חינוכית פדגוגית עמוקה של התנסות כאמצעי ללמוד ולהשתבח. אצל לוינסקי ההתנסות היא ״בשטח״, בבתי הספר, בעוד שבווינגייט ההתנסות תמיד היתה בקמפוס עצמו, במתקנים – אבל עבור שני המוסדות הוותיקים התנסות לשם למידה היא ׳גיבור הדרמה׳. 

כדי להגיע לנרטיב צריך לשים לרגע בצד את המוצר הקונקרטי  ולשאול – מהו התפקיד הכי משמעותי שהמרכז מקדם? 

 

עבור המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט התשובה ברורה: למידה תוך כדי תנועה. וככה גם קראנו לנרטיב של המותג. למידה תוך כדי תנועה מקדשת את הניסוי והטעייה, את הלמידה שלא בהכרח על פי מערך השיעור ולא בהכרח בין כתלי הכיתה. למידה תוך כדי תנועה קוראת לפעמים דווקא אחרי שהשיעור הסתיים או שהשיעור עצמו עבר למקום לא צפוי, כזה שמחולל מחשבה. למידה תוך כדי תנועה היא ליבת המחקר שקם ונופל על ניסוי ועוד ניסוי ובעיקר – על היווכחות עצמית – ניסיתי,  היעזתי, למדתי.

הקריאטיב בביצוע משרד הפרסום ‘טוויסטד’ לא רק תרגם את הנרטיב לפורמט קריאטיבי של קופי וארט, אלא שברור  שהכותרת חייבת להישאל ולא להיאמר. ברוח הנרטיב ששולח אותנו להתנסות ולחוות, שואל קמפיין הביכורים של הנרטיב (שיועד ליום הפתוח במאי 2023) ״ אם לא נטעה איך נלמד?״ וגם ״ אם לא נשתנה איך נשנה?״ וגם ״אם לא נזייף איך נדייק?״. ועוד ועוד תהיות שצובעות את חווית הלימוד ב״תנועה״ המיוחסת לה.

 

 במתמטיקה התנועה היא לאפשר לעצמינו לטעות. בנגינה עלינו לאפשר לעצמינו לזייף, בספורט עלינו להיות מספיק אמיצים לזנק ובאמנות עלינו לאפשר לעצמינו ללכלך את הידיים. כי רק דרך התזוזה והתנועה – נלמד ונלמד.

Previous slide
Next slide

קרדיט:

פיצוח והובלת המהלך: אלון וינפרס ועטרה בילר

קריאייטיב: בשיתוף עם משרד הפרסום twisted

Pop in your email and let our stories inspire your inbox!  By subscribing to our blog, you agree to receive updates and communications from us. You may unsubscribe at any time

Thank you for subscribing to our blog!

Story
publishing

We share a brand’s narrative with its target audience through various channels, such as social media, blog posts, marketing materials, and more. The goal is to engage and resonate with the audience by sharing the brand’s message and cause through a compelling story. Learn more about becoming a publisher>>